Lajmet

All news (87)

Object 1 – 12 of 87Ambasada zvicerane feston 25 vjetorin me një seri aktivitetesh

Ambassador Graf addressing the opening event celebrating the 25th anniversary of Swiss representation in Albania. ©

12.09.2017 — Media release Albania

Ky vit shënon 25 vjet që nga hapja e Ambasadës së Zvicrës në shtator 1992 në Tiranë. Në kuadër të këtij përvjetori, në Qendra për Hapje dhe Dialog në Kryeministri u zhvillua një veprimtari me diskutime dhe përshëndetje nga diplomatë dhe qeveritarë nga të dy vendet

Fond zviceran për të mbështetur hapjen e dosjeve të Sigurimit

Ambassador Graf with the director of the Authority for Secret Service Documents in Albania Gentiana Sulo

21.07.2017 — Article Albania

Ambasada e Zvicrës miratoi një fond prej 50,000 CHF për të mundësuar më shumë transparencë dhe akses të hapur në punën e Autoritetit për Informimin mbi Dokumentet e Ish-Sigurimit të Shtetit. Ky kontribut financiar dhe teknik i është  mandatuar OSBE-së për të dhënë mbështetje strategjike dhe teknologjike për këtë institucion

Shembuj të strukturave komunitare prezantohen nga projekti ‘Shqipëria Flet’

Swiss Ambassador Christoph Graf speaking at the presentation of community structures in Tirana. ©FDFA

16.05.2017 — Media release Albania

Një ligj i ri për qeverisjen vendore mbështet idenë e ‘strukturave komunitare’ – vetë-organizime të njerëzve në një lokalitet për t’iu përgjigjur nevojave dhe zgjidhjes së problemeve.  Shembuj të këtyre strukturave u prezantuan sot në një konferencë të organizuar nga Ambasada e Zvicrës. LëvizAlbania dhe Instituti për Demokraci dhe Ndërmjetësim


Object 1 – 12 of 87

Media (72)

Other news (15)